NETHERLANDS

Craig Sutton, beter bekend als The Flamenco Thief is een Engelse gitariste die in een relatief korte tijd zoon naam heeft opgebouwd binnen de DIY-muziek scene dat hij 1 van de drukste tourende artiesten is op dit moment.

Gespecialiseerd in een snel ritmisch gitaarspel heeft Craig een reputatie opgebouwd voor het spelen van betoverende live shows waarin hij speelt op een Spaanse gitaar met een Boss RC loop pedal om nieuwe ritmes te mixen met traditionele Flamenco technieken.

Craig is een vindingrijk muzikant die ook gebruik maakt van zijn gitaar als percussie instrument wat verschillende lagen van hip hop beats geeft door de nummers heen. Dit doet hij door middel van het tikken op het lichaam van de gitaar. Combineer dit met de Flamenco gitaarspel en de Boss RV loop pedal en je krijgt een bijzondere mix muziek waarvan je zou kunnen denken dat er meerdere mensen samenspelen, maar Craig doet het toch echt helemaal alleen.

Craig zijn vroegere invloeden van ska, hip hop en gypsy swing zijn ook duidelijk aanwezig in zijn werk. Dit helpt hem met het creëren van intelligente, maar makkelijk in het gehoor liggende muziek.

Craig zijn muzikale composities eren het erfgoed van de Flamenco, maar omarmt ook de moderne muzikale technologie waardoor zijn nummers zweven tussen het klassieke en het hedendaagse.

Zijn gelijknamige debut EP is uitgebracht in de UK in 2011. De EP bevat 6 nummers. Zijn debut kreeg al snel erkenning. Ook de BBC en NME spraken hun waardering uit over dit album.

Het album ”Liberating parts of the cosmos” kwam uit in 2013 waarop een tour volgde van 3 maanden waar 17 landen werden aangedaan.

Om zijn naam als hardwerkende artiest kracht bij te zetten is hij vanaf begin 2014 begonnen aan een tour die 10 maanden duurt. Van Nederland tot Turkije, terug naar Portugal, Marokko en ga zo maar door. Het doel is 250 concerten in minimaal 40 verschillende landen. Op 1ste kerstdag zal de tour eindigen in Engeland.

For bookings or interviews please email stumusicbookings [at] gmail [dot] com.  or
Paul  (Leiden, Netherlands) through the contact page.