DUTCH

Craig Sutton, beter bekend als The Flamenco Thief is een Engelse gitarist die in een relatief korte tijd zo’n naam heeft opgebouwd binnen de DIY-muziek scene dat hij 1 van de drukste toerende artiesten is op dit moment.

Gespecialiseerd in een snel ritmisch gitaarspel heeft Craig een stevige live-reputatie opgebouwd. Een Spaanse gitaar en een Boss RC loop pedal, meer heeft de man niet nodig om nieuwe ritmes te mixen met traditionele Flamenco technieken.

Craig is een vindingrijke muzikant die de gitaar ook gebruikt als percussie-instrument. Op die manier mixt hij verschillende lagen van hip hop beats door de nummers heen.

Laat je meeslepen in het spel en wees verwonderd dat dit alles door 1 enkele persoon gespeeld wordt!
Craig zijn muzikale composities eren het erfgoed van de Flamenco, maar omarmen ook de moderne muzikale technologie waardoor zijn nummers zweven tussen het klassieke en het hedendaagse.

Zijn debuut EP is uitgebracht in de UK in 2011. De EP bevat 6 nummers. Zijn debuut kreeg al snel erkenning. Ook de BBC en NME spraken hun waardering uit over dit album.

Het album ”Liberating parts of the cosmos” kwam uit in 2013 waarop een tour volgde van 3 maanden waar 17 landen werden aangedaan.

Om zijn naam als hardwerkende artiest kracht bij te zetten is hij vanaf begin 2014 begonnen aan een tour die 10 maanden duurt. Van Nederland tot Turkije, terug naar Portugal, Marokko en ga zo maar door. Het doel is 250 concerten te spelen in minimaal 30 verschillende landen.


For bookings or interviews please email stumusicbookings [at] gmail [dot] com.  or
Paul  (Leiden, Netherlands) through the contact page.